U dresu reprezentacije Argentine
2

Messi: Higuain i ja se sve bolje razumijemo

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi izrazio je oduševljenje sjajnom saradnjom s napadačem Real Madrida Gonzalom Higuainom u dresu argentinske reprezentacije.

"Gauči" su u petak pobijedili Venezuelu s 3-0 u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a u glavnim su ulogama bili upravo spomenuti igrači Barcelone i Reala. Za otvarajući gol na susretu Messi je Higuainu asistirao u 28. minuti, potom je u 44. sam izborio i realizirao jedanaesterac, da bi loptom u prostoru u 58. minuti Realovom napadaču dao priliku za novi gol.

"Higuain je sjajan igrač koji zna kako postići gol. Svaki put kad igramo zajedno, naše se razumijevanje na terenu povećava. Igrati zajedno nam stvara veliku sreću, ali najvažnije je da pobijedimo, nije bitno ko asistira i ko daje golove", poručio je Messi, a slično je pričao i Higuain.

"Svaki put kad Leo pogleda prema naprijed zna da mu ja nudim jednu od opcija, baš kao i Ezequiel Lavezzi. Sretni smo što smo navijačima poklonili još jednu pobjedu", kazao je napadač Reala.

Argentina u južnoameričkim kvalifikacijama drži prvo mjesto s 23 boda iz deset utakmica. Drugoplasirana Kolumbija ima četiri boda zaostatka, ali i odigranu utakmicu manje.