Nogomet
3

Messi govorio o Zmajevima: Imaju odličnu reprezentaciju

Klix.ba
Lionel Messi
Lionel Messi
Argentinac Lionel Messi je u razgovoru za američku televiziju ESPN pohvalio nogometnu reprezentaciju BiH protiv koje će igrati u prvoj utakmici grupne faze Svjetskog nogometnog prvenstva.

Jedan od najboljih nogometaša u historiji govorio je o protivnicima u grupi F, Iranu, Nigeriji i reprezentaciji BiH.

"Svi misle da imamo laganu grupu, ali pred nama su tri utakmice", kazao je kapiten reprezentacije Argentine za američki sportski kanal ESPN.

O izabranicima Safeta Sušića Messi je imao samo riječi hvale.

"BiH ima odličnu reprezentaciju koja je pobijedila u svojoj grupi dok se Iran razvija veoma brzo. Svjetsko prvenstvo bit će komplikovano jer dolaze najbolje reprezentacije. Ali, mi ćemo uraditi sve da pobijedimo", dodao je Messi.

On je kazao da se ne slaže sa izjavama Diega Maradone i Juana Sebastiana Verona, prethodnih kapitena argentinske selekcije, koji su Nigeriju opisali kao reprezentaciju koja je najslabija u grupi.

Žrijebom je odlučeno da prvu utakmicu u našoj grupi odigraju selekcije Argentine i BiH 15. juna na stadionu Maracana u Rio de Janeiru.

U 2. kolu 21. juna igrat će Nigerija i BiH na Areni Pantanal u gradu Cuiaba dok će u posljednjem, trećem kolu grupne faze Mundijala Zmajevi odmjeriti snage sa Iranom na Areni Fonte Nova u Salvadoru.