Nogomet
0

Messi: Dobro je, uzeli smo bod na strašno teškom gostovanju

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Argentinski nogometaši izdržali su sve zamke gostovanja u Quitu, te se s visoke nadmorske visine doma vraćaju s bodom. U kvalifikacijama za SP 2014. Argentina je kod Ekvadora odigrala 1-1.

Povela je Argentina već u 4. minuti kada je Sergio Agüero realizirao najstrožu kaznu, ali je vrlo brzo izjednačio Castillo udarcem glavom. Do kraja su obje reprezentacije mogle dati gol, a bliže su mu čak bili domaći nogometaši.

Lionel Messi, najbolji svjetski i argentinski nogometaš, ušao je u igru u 61. minuti, a nakon utakmice je rekao:

"Ovdje u Ekvadoru je uvijek teško igrati. Zato, mislim, moramo biti zadovoljni bodom. Moglo je bolje, moglo je i ljepše, ali je na kraju ovih kvalifikacija jedino bitno da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo", rekao je Messi i dodao:

"Stojimo vrlo dobro na tabeli i svakom novom utakmicom smo sve bliže Brazilu. Uvjeren sam da neće biti nepredviđenih situacija i da smo na dobrom putu prema Mundijalu".

Argentina je vodeća ekipa na tabeli s 26 bodova. Tri manje ima Kolumbija, ali i utakmicu manje. Podsjetimo da će se najbolje četiri reprezentacije direktno plasirati na SP, dok će petoplasirana dodatno razigravati za odlazak na Mundijal.