Argentinac u sjajnoj formi
0

Messi blizu drugom strijelcu u historiji Barce

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
S tri pogotka koja je u subotu zabio madridskom Atleticu napadač nogometaša Barcelone Lionel Messi došao je do brojke 192 gola u dresu katalonskog kluba.

Mađar Ladislav Kubala koji je za Barcelonu igrao krajem 50-ih i početkom 60-ih godina prošlog stoljeća 194 puta je bio strijelac za "blaugranu" i zauzima drugo mjesto na listi najboljih strijelaca u historiji aktuelnih evropskih prvaka. Sada je već potpuno jasno da će ga 24-godišnji Argentinac Lionel Messi vrlo skoro prestići.

"Jako sam uzbuđen zbog mogućnosti da zauzmem poziciju koju je do sada držao Kubala jer želim pisati historiju Barcelone i biti njen dio", izjavio je Messi koji je za Barcu upisao prvi gol sa 17 godina. Bilo je to u utakmici protiv Albacetea u maju 2005. godine.

"Mislim da je najvažnije da nastavljamo s pobjedničkim nizom, te da stalno osvajamo trofeje. To je puno važnije od svake lične statistike", dodao je Messi nakon dvoboja s Aleticom.

U pet ligaških susreta ove sezone Messi je već bio strijelac osam puta.

"Messi je ponovo bio odličan i mogu mu čestitati na tome. On je igrač kojem ne treba ništa objašnjavati nego ga samo možete gledati u akciji", rekao je Barcelonin trener Pep Guardiola i dodao:

"On je na pragu Kubalinog učinka, a ima samo 24 godine i s tim je sve rečeno".

Dodajmo, da je nabolji strijelac u historiji Barcelone Cesar Rodriguez koji je postigao 235 golova, ali za Messija ni to nije nedostižno.