Mourinho našao "lijek" za njega
7

Messi 362 minute bez pogotka Realu

Totalsport
Lionel Messi (Foto: Arhiv/AFP)
Lionel Messi (Foto: Arhiv/AFP)
Prošle su 362 minute otkako je najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi posljednji put zatresao mrežu Ikera Casillasa u utakmici protiv Real Madrida.

Posljednji pogodak Messi je zabio u uzvratnoj utakmici Španskog superkupa prošle sezone, odnosno prije gotovo godinu dana! Iako mu je Real do prije godinu dana bio redovna "mušterija" (13 golova u 15 utakmica), čini se da je trener Jose Mourinho pronašao lijek za magičnog Argentinca. Štaviše, Messi u posljednjoj utakmici, poraz na Nou Campu 2-1, nije uputio nijedan udarac prema golu madridske ekipe.

U po dvije utakmice Primere i španskog Kupa kralja Messi je ostao bez pogotka, a zanimljivo da je u svim susretima nastupio, te vrlo dobro omalenog Argentinca zaustavio, Portugalac Fabio Coentrao. Nije slučajnost da je Coentrao uvijek bio u igri kada je Real igrao protiv Barcelone s obzirom na to da je u cijeloj sezoni odigrao svega polovinu utakmica.

U četvrtak je na Nou Campu prvu utakmica španskog superkupa, a za nju neće konkurisati Portugalac Pepe zbog povrede glave. Njega će zamijeniti Raul Albiol koji, zanimljivo, u četiri spomenute utakmice u kojima Messi nije davao golove, nije odigrao nijednu jedinu minutu.