Sloboda počela pripreme
0

Mešić, Nikolić, Lamešić i Okanović se vraćaju na Tušanj

Piše: D. Brkić
Poslije, prema mišljenju mnogih, tragičnog 23. maja i Slobodinog ispadanja iz Premijer lige BiH, prvi put nakon 43 godine, na Tušnju su danas počele pripreme za prvenstvo u Prvoj ligi F BiH. Treneru Abdulahu Ibrakoviću su se odazvala 22 igrača, koje je navijačka grupa Fukare bodrila sa tribine Tušnja.

Cilj je jasan – ekspresan povratak u društvo najboljih, a trener Abdulah Ibraković u narednim danima očekuje kompletiranje tima.

"Želimo na Tušanj vratiti igrače koji su stasali u Slobodi. U prvom redu mislim na Mirzu Mešića, Stanišu Nikolića, Marija Lamešića i Tarika Okanovića. Sa svima ćemo obaviti pregovore", kaže Ibraković.

Od novih imena na Tušnju su se pojavili Nikola Mikelini, povratnik sa Kipra, koji je u dresu Slobode izborio nastup u reprezentaciji BiH u duelu sa Slovenijom, Muamer Nezić iz Zvijezde i Aldin Šišić iz Čelika.

"Bit će još nekoliko igrača koji su na probi. No, sigurno je da ćemo dovesti provjerene igrače, jer naš jedini cilj je titula i moramo se pripremiti za izazov", kaže Ibraković.

Početni dio priprema bit će obavljen na Tušnju, a finalni na Tari ili Zlatiboru. U međuvremenu, Sloboda će učestvovati na turniru u Kruščici.