Nogomet
0

Merzić: Neće biti lako, ali ćemo pobijediti Mladost

Piše: A. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Bodovi iz prvog kola protiv Drine pravu težinu dobili bi tek u slučaju da fudbaleri Veleža sutra kao domaćin savladaju Mladost iz Velike Obarske. Atmosfera u timu Veleža tokom pripreme predstojeće utakmice bila je na željenom nivou, a samopouzdanje je još veće kada se zna da su pravo nastupa stekli Haurdić, Popović, Nikolić i Đokić, odnosno da se Vladavić oporavio.

"Na sreću svi igrači koji su u kadru su spremi za predstojeći meč. Svaka utakmica je jednako važna, a nakon one prve u kojoj smo probili led, sutrašnji trijumf vjerovatno bih nas već na startu značio visok plasman,“ kazao je za Klix.ba kapiten Veleža Samir Merzić.

Iskusni defanzivac Veleža imao je tokom sedmice malih problema sa povredom, ali će kako stvari stoje biti spreman za Mladost.

"Zbog povrede sam prošlu utakmicu napustio još na poluvremenu. Imao sam malih problema, ali sam hvala Bogu sada dobro i gotovo sigurno ću sutra nastupiti.“

O timu Mladosti imao je samo riječi hvale.

"U prošloj sezoni ih nismo uspjeli savladati u dvije utakmice. Odnijeli su bod iz Mostara, a ovu novu sezonu su također otvorili uspješno. Neće biti lako, vremenske prilike koje vladaju u Mostaru nam neće ići na ruku, ali bez obzira na sve mi smo svi uvjereni u pobjedu,“ zaključio je Merzić.