Nogomet
81

Mersin do 10. novembra Željezničaru mora platiti 425.000 eura za Šehića

Piše: N. J.
Almir Gredić (Foto: Klix.ba)
Almir Gredić (Foto: Klix.ba)
Turski prvoligaš Mersin dobio je rok od UEFA-e da Željezničaru do 10. novembra isplati 425.000 eura na ime obeštećenja za golmana Ibrahima Šehića, potvrdio je za Klix.ba predsjednik kluba sa Grbavice Almir Gredić.

Prema Gredićevim riječima, ukoliko Turci do ovog roka ne ispoštuju odluku UEFA-e tada će se slučaj naći pred Disciplinskom komisijom UEFA-e krajem novembra.

"To je priča koja traje dvije-tri godine. Klub je u pravnom smislu uradio sve što je trebao i mogao i sada samo možemo čekati da nam novac bude uplaćen. Jedno je sigurno, ako Mersin do 10. novembra ne uplati novac, tada mogu očekivati kaznu Disciplinske komisije UEFA-e krajem novembra", ističe Gredić.

Dodaje kako ne želi unaprijed govoriti o ovom novcu, sve dok on ne bude na računu kluba.

"Godišnji budžet Željezničara je oko 2,2 miliona KM i iznos koji trebamo dobiti od Mersina predstavlja trećinu tog budžeta. No, isto tako treba znati da klub ima i svoje obaveze, tako da je rano govoriti o tome kako će eventualno novac biti raspoređen. U svakom slučaju, svaka marka koja dođe u klub je dobrodošla", naveo je Gredić, ističući kako Željezničar danas posluje stabilno uprkos svim dugovanjima i problemima iz prošlosti.

Ibrahim Šehić, bivši golman Željezničara, je u junu 2011. godine prešao u turski Mersin, a Željezničar za njega nikada nije dobio obeštećenje.