Neće igrati u baražu
0

VIDEO / Mensuru Mujdži pukla kost i morat će pauzirati dva-tri mjeseca

Piše: E. Isanović
Mensur Mujdža
Mensur Mujdža
Nogometaš reprezentacije BiH i član njemačkog Freiburga Mensur Mujdža povrijedio se u okršaju Francuske i BiH. Zbog toga je morao ranije napustiti teren. Iako je sve izgledalo bezazleno stvari izgledaju drugačije.

Šta se zapravo dogodilo Mujdža je objasnio za Sarajevo-x.com.

"Nisu baš najbolje vijesti. Pukla je kost i morat ću pauzirati dva ili tri mjeseca. Bio sam šokiran kada sam danas dobio snimak. Naročito jer sam i pet minuta nakon starta normalno igrao. Zaista sam još pod dojmom", rekao je Mujdža koji je bio jedan od najboljih pojedinaca na pariskom stadionu.

Mujdža je rekao i da mu je žao što neće igrati u dodatnim kvalifikacijama.

"Nažalost, neću moći igrati u utakmicama baraža. Propustiću jesenji dio prvenstva Njemačke i vratiću se tek iza Nove godine. Doktor iz Freiburga je želio još danas da uradi operativni zahvat, ali sam to odgodio za petak. Ugradiće se mali šaraf koji će povezati kosti na stopalu".

Mujdža je govorio i o dvoboju sa "Trikolorima".

"Šteta što nismo uspjeli. Imali smo sve do 12 minuta prije kraja. Nažalost, nismo izdržali. Mislim da smo prezentirali dopadljiv nogomet i trebali smo izboriti plasman na kontinentalnu smotru. No šta se može, treba kroz baraž izboriti nastup. Vidio sma moguće suparnike. Ko god dođe, bit će teško. Po nekom redoslijedu, kada bi mogao birati, izabrao bi Češku, Irsku, Hrvatsku i Portugal. Ipak, prema svima trebamo imati respekta. No, vjerujem da se svi pribojavaju i nas", zaključio je Mujdža za naš portal.

Svakako treba naglasiti da će pored igrača Freiburga prvi meč dodatnih kvalifikacija, zbog kartona, preskočiti Papac i Pandža.

¸<OBJECT width="632" height="420"><PARAM name="movie" value="http://video.rutube.ru/651b627b8e9559be6ea72469f3e0b9d7"></PARAM><PARAM name="wmode" value="window"></PARAM><PARAM name="allowFullScreen" value="true"></PARAM><EMBED src="http://video.rutube.ru/651b627b8e9559be6ea72469f3e0b9d7" type="application/x-shockwave-flash" wmode="window" width="632" height="420" allowFullScreen="true" ></EMBED></OBJECT>