Nogomet
60

Mensur Mušija za Klix.ba: Ibro Rahimić se sa suzama oprostio od Mladosti, pregovaramo sa Musemićem

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ibro Rahimić više nije trener ekipe Mladosti Doboj Kakanj. Trenersku karijeru nastavit će u svom Veležu koji želi vratiti u elitni razred bh. nogometa. Kako saznajemo, Rođeni će u ovoj sezoni pokušati da zauzmu što bolju poziciju, a već u narednoj cilj je plasman u Premijer ligu. Pomenuti trener trebao bi biti ključna karika.

Rahimić se nakon utakmice sa Zrinjskim, gdje je ovaj tim upisao i prvi poraz, oprostio se od kluba koji je vodio sa dosta uspjeha. Ovu informaciju potvrdio nam je prvi čovjek Mladosti Mensur Mušija.

"Ibro se već oprostio sa igračima, stručnim štabom i Upravom kluba. Otišao je u Mostar u svoj Velež. Vrlo emotivno i sa suzama oprostio se od nas. Rijetki su treneri koji ostavljaju dobro i idu u niži rang, a da ne moraju. Rahimić je ljudska veličina kakav se rijetko sreće. Veliko trenersko ime u BiH. Ljubav prema Veležu odvela ga je u grad na Neretvi", kazao je Mušija za Klix.ba.

Dodao je kako je Rahimić bio i ostao dio FK Mladost.

"Ispisao je najljepše stranice historije kluba. Sada ima drugi cilj i nadam se da će uspjeti sa Rođenima. Drago mi je da imam takvog prijatelja u životu", kaže prvi čovjek Mladosti.

Mušija je potvrdio kako Mladost Doboj Kakanj pregovara sa jednim od najboljih bh. trenera Husrefom Musemićem.