Nogomet
0

Mensur Mujdža: Svjesni smo važnosti utakmice protiv Izraela

Piše: E. M.
Mensur Mujdža (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Mensur Mujdža (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Bosanskohercegovački reprezentativac Mensur Mujdža danas se obratio novinarima prije treninga na Trening centru NSBiH, a u svojim izjavama je kazao kako je najbitnije biti skoncentrisan na pripreme pred utakmicu.

"Nakon uvodnog dijela u Sarajevu mislim da sada počinje puno ozbiljniji dio i veća koncentracija na Izrael. Svi znamo šta moramo napraviti u toj utakmici i šta nas očekuje i mislim da će svakako biti druga utakmica nego u Izraelu", izjavio je Mujdža te dodao da je svjestan važnosti dobrog rezultata u utakmici protiv Izraela.

Mala minutaža bh. reprezentativaca u klubovima u kojima igraju bio je povod da se ranije krene sa pripremama, kako bi povratili fizičku formu formu i bili spremni za utakmicu.

"Okupili smo se malo ranije da podignemo neku fizičku formu tako da vjerujem da ćemo se dobro pripremiti i da će igrači koji nisu imali veliku minutažu, u koje spadam i ja, dobiti priliku, a mi ćemo dati sve od sebe da utakmicu riješimo što prije da ne bi morali u finišu stvarati veći tempo", kazao je Mujdža.

Selekcija Izraela ranije je završila svoje prvenstvo, a Mujdža je kazao kako nije uvjeren da li je to njihova prednost ili ne.

"Teško možemo sada reći da li će biti prednost za nas što su oni ranije završili prvenstvo. Mi se moramo skoncentrirati na nas, pripremiti sebe što je bolje moguće za utakmicu", zaključio je bh. reprezentativac.