Uoči meča protiv SAD-a
0

Menezes vratio Pata, izostavio Ronaldinha

Totalsport
Ronaldinho (Foto: AFP)
Ronaldinho (Foto: AFP)
Novo poglavlje otvorila je brazilska nogometna reprezentacija s čije je klupe otišao Carlos Dunga, a na nju zasjeo Mano Menezes. Neka su poznata lica odmah vraćena u izabranu vrstu.

Za prijateljski susret protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, koji će se odigrati 10. avgusta u East Rutherfordu, Menezes je tako pozvao Milanovog asa Alexandrea Pata (20) kojeg je Dunga odbio voditi na južnoafrički Mundijal.

Također, u reprezentaciju je ponovno pozvan još jedan igrač "rossonera", Thiago Silva (26). Za 30-godišnjeg Ronaldinha se mjesta nije našlo.

Podsjetimo, Brazilci nastoje izgraditi reprezentaciju koja bi trebala zabljesnuti na SP-u 2014. godine kojem su i sami domaćini. Orijentacija u izboru reprezentativaca stoga je okrenuta, u pravilu, mlađim igračima. Tako nije pozvan niti cijeli kontingent igrača iz talijanske Serije A kao što su Julio Cesar, Maicon, Lucio, Doni, Juan, Julio Baptista i Felipe Melo.

"Samo zato što neko igra u Evropi ne znači i da će biti pozvan", objasnio je Menezes. 

Popis brazilskih nogometaša za predstojeću utakmicu protiv SAD-a:

Golmani: Jefferson (Botafogo), Renan (Avai), Victor (Gremio)

Braniči: Andre Santos (Fenerbahče), Daniel Alves (Barcelona), David Luiz (Benfica), Henrique (Racing Santander), Marcelo (Real Madrid), Rafael da Silva (Manchester United), Rever (Atletico Mineiro), Thiago Silva (Milan)

Veznjaci: Carlos Eduardo (Hoffenheim), Ederson (Lyon), Hernanes (Sao Paulo), Jucilei (Corinthians), Lucas Leiva (Liverpool), Paulo Henrique Ganso (Santos), Ramires (Benfica, Portugal), Sandro (Internacional)

Napadači: Andre (Santos), Neymar (Santos), Alexandre Pato (Milan), Robinho (Santos), Diego Tardelli (Atletico Mineiro)