Brazilska reprezentacija
0

Menezes izostavio Neymara, Maicona, Ronaldinha, Fabiana...

Totalsport
Ronaldinho (Foto: AP)
Ronaldinho (Foto: AP)
Santos je nedavno smijenio svog trenera Dorivala Juniora zbog njegova pokušaja da odgoji sjajnog, ali bahatog napadača Neymara. Ono što nije bilo dozvoljeno Dorivalu, napravio je selektor brazilske nogometne reprezentacije Mano Menezes ne pozvavši ga na okupljanje izabrane vrste.

Neymar je za Brazil debitovao u augustu protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i u 2-0 pobjedi sudjelovao s postignutim golom.

Podsjetimo, nova brazilska nogometna zvijezda, koju struka baš i ne voli, u brazilskom prvenstvu već je promašio nekoliko jedanaesteraca zbog čega mu je u susretu protiv Atletico Goianiensea Dorival Junior zabranio pucati s bijele tačke. Uslijedila je žustra reakcija Neymara koji je uz bujicu psovki i odmahivanje rukom dao svom (tadašnjem) treneru do znanja što misli o njegovoj zabrani.

Kako je sve izgledalo objasnio je trener s 4-2 poražene ekipe tog ogleda, Rene Simoes:

"Vrijeme je da neko tog momka odgoji, stvaramo čudovište u brazilskom nogometu. Za dobrobit sporta vrijeme je da ga se upristoji."

Očito se te zadaće odlučio prihvatiti Menezes koji ga je izostavio s popisa igrača za prijateljske utakmice 6. i 13. oktobra protiv još nepoznatih suparnika.

"Važno je podcrtati na koji način radimo u reprezentaciji. Uvijek naglašavamo da pojedinac u reprezentaciju donosi ono što pokaže na travnjaku. Vrlo dobar nogomet, briljantan... Postane li mu to ponovno svakodnevica vratit će se u izabranu vrstu. Neymar u posljednje vrijeme nije u najboljoj formi, a ima i nekih problema izvan terena", naglasio je Menezes što misli o Neymaru, sjajnom napadaču očito većem od klupskog trenera, ali nikako ne i od brazilske nogometne reprezentacije.

Ronaldinho, koji se sam nudi selektoru, nije pozvan, a poziv za prijateljske oglede zaobišao je i Luisa Fabiana, Maicona, Lucija, Felipea Mela i Diega.

Popis Brazilaca za prijateljske utakmice u oktobru: 

Golmani: Victor (Gremio), Jefferson (Botafogo), Neto (Atletico Paranaense).

Braniči: Daniel Alves (Barcelona), Mariano (Fluminense), Alex (Chelsea), Thiago Silva (Milan), David Luiz (Benfica), Andre Santos (Fenerbahçe), Adriano (Barcelona).

Veznjaci: Wesley (Werder), Sandro (Tottenham), Ramires (Chelsea), Philippe Coutinho (Inter), Lucas (Liverpool), Giuliano (Internacional), Elias (Corinthians), Carlos Eduardo (Rubin Kazan).

Napadači: Robinho (Milan), Alexandre Pato (Milan), Nilmar (Villarreal), Andre (Dinamo Kijev).