Nogomet
1

Menadžer Riberio: Transfer Neymara u PSG je moguća opcija

Anadolija
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Wagner Riberio, menadžer brazilskog fudbalskog asa i udarne igre napada Barcelone Neymara, izjavio je da njegov transfer u redove francuskog prvaka PSG-a moguća opcija i da je to izvodiv potez za pariški klub.

U intervjuu za francuski list "L'Equipe“, Riberio je podsjetio da 24-godišnjem Neymaru ugovor sa Barcelonom ističe na ljeto 2018. godine, a da je san svakog vrhunskog fudbalera da živi u Parizu i zaigra u dresu PSG-a.

"Možemo sjesti i pregovarati ako PSG pokaže interesa da dovede Neymara u svoje redove. Ugovor možemo završiti ukoliko PSG plati 193 miliona eura. Sumnjam da je to problem koji PSG ne može riješiti“, kazao je Riberio.

Neymar je ove sezone za Barcelonu nastupio na 39 utakmica, postigavši 27 golova i zabilježivši 23 asistencije. Francuski mediji u posljednje vrijeme sve češće pišu o mogućem odlasku Zlatana Ibrahimovića iz Pariza, a kao moguću zamjenu u vrhu napada PSG-a često pominju upravo zvijezdu brazilske reprezentacije Neymara.

Eventualni transfer Neymara u PSG i nevjerovatne svote novca koje pominje njegov menadžer bi mogle biti potrebne brazilskom fudbaleru s obzirom da se suočava sa nekoliko sudskih sporova o utaji poreza. Prošlog mjeseca mu je sud u Brazilu izrekao novčanu kaznu od 45 miliona eura za utaju poreza, a i na Vrhovnom sudu u Madridu se protiv njega vodi postupak za neregularnosti transfera iz Santosa u Barcelonu.