Nogomet
1

Menadžer Moyes: Nikome neće biti lako na Goodisonu

Totalsport
Stadion Goodison Park
Stadion Goodison Park
Menadžer Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, priznao je nakon poraza u 1. kolu nove sezone engleske Premier lige od Evertona (1-0) da su njegovi igrači premalo koristili kvalitete novopridošlog Robina van Persieja.

Belgijanac Marouane Fellaini presudio je Unitedu nakon 12 minuta drugog poluvremena, kada je sjajan ubačaj iz kornera glavom pretvorio u 1-0. Van Persie je ušao u igru u 68. minuti nastavka, ali je u preostalih 26 (uključena sudijska nadoknada od četiri minute), propustio i šutirati prema suparničkom golu.

"Igrali smo previše oko njega i nismo mu gurali loptu u prostor. Kada imate Robina u timu želite maksimalno iskoristiti sve njegove mogućnosti, pogotovo kada je u situacijama jedan na jedan. Međutim, nismo u tome uspjeli", rekao je menadžer "crvenih vragova" nakon poraza.

S druge strane, menadžer David Moyes bio je presretan ostvarenim rezultatom, ali je istovremeno "spustio loptu na zemlju", te naglasio da je ovo tek početak sezone.

"Sjajan rezultat, sjajan za naše navijače. Goodison Park je večeras bio sjajan prvenstveno zbog igrača koji su na terenu ostavili srce i dušu. Sjajan je to start u novu sezonu, ali ništa više, samo start", naglasio je Moyes te nastavio.

"Ne smijemo se zanositi, ali opet nije tako učestalo da pobjeđujemo Manchester United. Stoga, uživat ćemo, i ja i igrači, ali samo kratko. Pred nama je još 37 prvenstvenih utakmica", kaže Moyes.

"Mislim da večeras nitko nije razmišljao previše o Evertonu, već je sva pažnja bila na Unitedu. No ne smijemo zaboraviti da Everton i nije toliko loš, te da je Goodison mjesto gdje će ekipe morati odigrati svoj vrhunski nogomet ako žele bodove", zaključio je Moyes.