Nogomet
0

Menadžer Evertona: Leicester nam je svima inspiracija

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Roberto Martinez, menadžer Evertona smatra da su sjajne igre Leicester Cityja ove sezone inspiracija i za ostale klubove u Premier ligi. Prema Martinezovim riječima "lisice" su dokaz da svakoga možete pobijediti i da se jednog dana bilo koji tim iz lige može naći na vrhu tabele.

Leicester igra fenomenalno. Izgubio je samo jednu utakmicu u prethodnih 17 kola i nalazi se na vrhu tabele za Božić, što niko nije očekivao. Već su dobili dodatni epitet uz svoj nadimak „lisice“. Sada ih na ostrvu zovu „leteće lisice“.

"Oni su veliko osvježenje za ligu, pokazali su psihološku snagu neophodnu da bi ste bili na vrhu tabele za Božić. Pokazali su da su u stanju da se nose sa svime što ih je pritisnulo. Način na koji postižu golove je zaista impresivan. To je psihološki promijenilo svaki tim u ligi. Njihove igre vam daju osjećaj da i vi možete to, svakoga pobijediti. Pomislite zašto ne bi bili kao Leicester, kojeg niko nije očekivao u vrhu tabele u ovom periodu sezone", kaže Martinez za britanske medije i nastavlja:

"U Premier ligi sam sedam godina i uvijek je bilo različitih taktika i stilova igre, to je razlog zbog čega je ova liga jedna od najzahtjevnijih i najkonkuretnijih u Evropi".

Njegov Everton igra dosta dobro ove sezone, Ne gubi često, ali i ne pobjeđuje, pa se nalazi u zlatnoj sredini tabele na 10. mjestu sa 23 bodova.

"U prvoj polovini ove sezone smo prikazali dosta dobar fudbal, što je dobar znak i mislim da imamo vrhunski tim. E, sada problem je što za ovu ligu nije dovoljno samo imati vrhunski tim. Morate biti pobjednički tim i sada smo u fazi kada smo frustrirani, jer igramo bolje nego što to rezultat pokazuje. Moramo ostati mirni i dosljedni, te naučiti kako se postaje pobjednički tim", zaključio je Martinez.

Danas kreće praznično fudbalsko ludilo u engleskoj Premier ligi. Za devet dana biće odigrano 30 utakmica, a Everton na otvaranju tog paklenog ritma danas gostuje Newcatsle Unitedu.