Nogomet
4

Menadžer: Da Cristiano igra za Barcelonu dao bi 120 golova u godini

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Nogometni menadžer najboljeg igrača svijeta u ovome trenutku, Cristiana Ronalda, Jorge Mendes dao je zanimljive komentare u intervjuu za portugalske novine A Bolu.

"Znam da bi ovo što ću sada reći moglo izazvati kontroverze, ali nije me briga: da Cristiano Ronaldo igra u Barceloni, on bi svake godio dao oko 120 pogodaka. Kada bi najbolji igrač svijeta igrao za najbolju ekipu svijeta zabijao bi oko 120 pogodaka u kalendarskoj godini. Kada bi Ronaldo igrao za ekipu koja drži loptu 75 posto vremena u svom posjedu to bi bilo kao da u jednoj igra tri utakmice", rekao je Mendes.

Bila je to samo jedna od potencijalno kontroverznih izjava "super menadžera", kako ga mnogi nazivaju zbog načina na koji vodi karijeru Cristiana Ronalda na i izvan terena.

"Jednostavno je nemoguće da pronađemo novog Cristiana Ronalda u narednih 500 godina. A što se nagrade Ballon d'Or tiče, tu nema dvojbe. On je najkompletniji igrač današnjice koji igra i lijevom i desnom nogom. Igra i glavom, te se od svih igrača koji su mu konkurencija najviše žrtvuje za tim. Čak i da ne bude proglašen najboljim igračem svijeta, on je svejedno dva nivoa iznad svih ostalih i niko nikada neće doseći njegov nivo", zaključio je Mendes.