Oduševljen pobjedom kod Spartaka
1

Menadžer Celtica: Ja sam najponosniji čovjek u Evropi

Totalsport
Neil Lennon (Foto: AFP)
Neil Lennon (Foto: AFP)
Nakon prve gostujuće pobjede Celtica u historiji nogometne Lige prvaka (pod tim imenom) menadžer zeleno-bijelih Neil Lennon nije skrivao svoje oduševljenje.

Podsjećamo, slavio je Celtic 3-2 kod Spartaka na moskovskom stadionu Lužniki, a tri je boda škotskom prvaku donio Samaras u 90. minuti susreta.

"Večeras sam vjerovatno najponosniji čovjek u Evropi. Ne mogu dovoljno govoriti o igračima, bili su veličanstveni. Odigrali su veličanstven nogomet na vrlo teškom gostovanju protiv odličnog protivnika. Pokazali su sjajan karakter i vratili se nakon primljenog gola odmah po početku drugog poluvremena", rekao je Lennon.

"Osjećam da smo zaslužili pobijediti. Mislim da ljudi inače potcjenjuju Celtic. Mislim da ne dobijamo poštovanje koje zaslužujemo, ali večerašnja izvedba mogla bi, možda, promijeniti neke stavove."

Zanimljivo, Spartak je i u 1. kolu Lige prvaka poražen istovjetnim rezultatom 3-2, ali tada na gostovanju kod Barcelone.

"Ne mogu se porediti dvije utakmice, Barcelona i Celtic su potpuno različite ekipe. U Barceloni smo bili puno disciplinovaniji. Trebali smo biti agresivniji u vezi i to je bio naš glavni problem. Nekim igračima je manjkalo samopouzdanja. Moramo dobro sami sebe pogledati u ogledalo. Ne može se napraviti toliko grešaka i očekivati pobjeda. Sada je naša jedina šansa da pobijedimo u sljedećim utakmicama", prokomentarisao je Spartakov trener Unai Emery.