Nogomet
70

Memija: Teško je gledati s tribina dok se saigrači bore, protiv Olimpica želimo pobjedu

Piše: D. B.
Kerim Memija(Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kerim Memija(Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara su nakon remija u 7. kolu BHT Premijer lige BiH protiv Slobode na Grbavici ostali bez trenera Milomira Odovića, koji je smijenjen, a naslijedio ga je Vlado Čapljić. U narednom kolu Plavi igraju protiv Olimpica, a prvotimac tima iz Doline ćupova Kerim Memija smatra da će se Željo pobjedom nad Vukovima vratiti na pobjednički kolosijek.
Kerim Memija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kerim Memija (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Nogometaši Željezničara su pokušavali doći do gola i pobjede protiv Slobode, no, nisu uspjeli. U ekipi nije bilo suspendovanih Kerima Memije, Dženisa Beganovića i Aleksandra Kosorića, kao ni povrijeđenog Enisa Sadikovića.

"Bilo je teško s tribina gledati kako se naši saigrali bore. Ne mogu reći da je moje odsustvo razlog neriješenog rezultata, to bi bilo sebično, ali sam siguran da je Kosorić itekako nedostajao. On je stub naše odbrane i s Beganovićem je fantastičan tandem. Također, falio je i Beganović, napadač koji ima njuh za gol kao niko u ovoj ligi", izjavio je Memija za portal Klix.ba.

Remi sa Slobodom je značio otkaz za trenera Milomira Odovića.

"Svima nam je žao zbog Odovićevog odlaska, to je trener sa nizom od osam mjeseci bez poraza, ali, odluka kluba je takva i mora se poštovati", rekao je mladi nogometaš Željezničara.

Nakon sjajnih igara u kvalifikacijama Evropske lige Plavi su loše startali u Premijer ligi. Trenutno su na desetoj poziciji nakon sedam kola sa devet osvojenih bodova.

"Željezničar u zadnjih 20 godina nije ovako loše startao, nikad nismo imali manje bodova. Apsolutno smo nezadovoljni pozicijom na tabeli, zbog čega se u narednom periodu moramo potruditi, dati sve od sebe da se vratimo na pravi put i dokažemo da šest utakmica odigranih u Evropi nisu slučajnost i sreća", kazao je Memija.

U 8. kolu Premijer ligi BiH Željezničar će biti gost Olimpicu, što nije lagan zadatak. Ipak, Plavi imaju namjeru da osvoje sva tri boda.

"Loše su startali kao i mi, ali se polako vraćaju. U posljednje dvije utakmice su dobro odigrali. Maksimalno ćemo se pripremiti za utakmicu i naravno da idemo na pobjedu koja nam je potrebna za izlazak iz male krize", smatra mladi reprezentativac BiH.

Lošijim rezultatima su doprinijeli odlasci napadača Riada Bajića i lijevog krila Josipa Kvesića, za koje očigledno nema adekvatne zamjene.

"Kvesić i Bajić nedostaju, ali mi možemo i moramo bez njih. Vjerujem da u ovoj sezoni možemo mnogo napraviti. Cilj je svakako vrh tabele", završio je Memija.

Utakmica Olimpic - Željezničar se igra u ponedjeljak s početkom u 16:30.