Nogomet
326

Memija, Beganović i Bajić pogađali za veliki trijumf Željezničara nad Vitezom

Klix.ba
Foto: Sportsport.ba
Foto: Sportsport.ba
Dobra igra na gostovanju u Vitezu donijela je novi trijumf fudbalerima Željezničara. Igrači Milomira Odovića trijumfovali su rezultatom 4:1.
Foto: Sportsport.ba
Foto: Sportsport.ba

Već u prvoj minuti gosti iz Sarajeva dolaze u vodstvo. Kerim Memija je izašao sam pred Škorića matiravši ga za 0:1. U osmoj minuti nakon kornera sa desne strane zaprijetili su Vitežani preko Miloša koga je izblokirao Aleksandar Kosorić.

U 21. minuti kolosalnu priliku propustio je Riad Bajić koga je spriječio Josip Škorić u situaciji jedan na jedan. Iz kornera nakon Bajićeve prilike Željezničar dolazi do drugog gola, a strijelac je bio mladi Dženis Beganović.

U 24. minuti pokušao je Basara koji nije imao uspjeha. Pet minuta poslije domaći igrači postižu pogodak za 1:2. Strijelac je bio Armin Kapetan.

U 37. minuti Željezničar postiže i treći pogodak. Asistent je mladi Hadžiahmetović, a strijelac reprezentativac Riad Bajić.

Mreža Viteza mogla se zatresti i u 67. minuti da je Zoran Kokot bio samo malo prisebniji. Isti igrač golu Viteza prijetio je i u 77. minuti. U sudijskoj nadoknadi vremena Riad Bajić postavlja konačnih 4:1 u korist Željezničara.

Željezničar je ovim trijumfom dospio na drugo mjesto na tabeli. Tu će se zadržati u slučaju da Zrinjski ne pobijedi Zvijezdu u Gradačcu. Također, ukoliko Široki Brijeg u Mostaru izgubi od Veleža (trenutno 1:0), Željezničar će od lidera daleko biti samo jedan bod.

Rezultati:

Vitez – Željezničar 1:3