Pojačanje za Bordo ekipu
4

Melunović potpisao ugovor sa FK Sarajevo

FENA
Alen Melunović
Alen Melunović
Dvadesetdvogodišnji napadač Alen Melunović zvanično je postao novi igrač Fudbalskog kluba Sarajevo.

"U dresu sa brojem 9, Melunović će u proljetnom dijelu sezone nastaviti tresti protivničke mreže, kao što je to bio slučaj na zimskim pripremama bordo kluba", saopćeno je iz FK Sarajevo.

Melunović u Sarajevo stiže iz Češke, tačnije iz Teplica i, kako ističe, u klub sa Koševa je došao s namjerom da osvoji trofej.

"Prije svega, sretan sam što sam došao u FK Sarajevo. Već nekoliko sedmica treniram sa ekipom i zaista me raduje što ću dobiti priliku da se dokažem i u prvenstvu. Radili smo dobro na pripremama, momci su odlični i svako na svoj način doprinosi da se što prije uklopim u ekipu. Došao sam u Sarajevo da bih osvojio naslov prvaka BiH. Dat ću sve od sebe, kako bih imao značajan doprinos u tome. Vjerujem u naš zajednički cilj i u našu ekipu", kazao je Melunović.

Pored ovog perspektivnog napadača ugovor sa FK Sarajevo potpisao je i bivši junior kluba Adnan Hrelja. Nakon kratke epizode u Mađarskoj, ovaj igrač sredine terena zvanično će dobiti priliku u prvom timu, navodi se u saopćenju FK Sarajevo.