Nogomet
12

Melunović: Porazi nas ne brinu, važno je da dobro igramo

Piše: D. B.
Alen Melunović
Alen Melunović
Tim FK Sarajevo je ponovo u glavnom gradu BiH, gdje nastavljaju pripreme nakon povratka iz Slovenije. Bordo ekipa je u tri prijateljske utakmice zabilježila tri poraza, a napadač tima sa Koševa Alen Melunović smatra da će pobjede uskoro doći.

Melunović nije zabrinut porazima jer, kako kaže, njegov tim igra dobro.

"Spremili smo se poprilično u Sloveniji, a što se tiče poraza, mislim da nam rezultat nije bitan. Važno je da smo igrali dobro i stvarali šanse, a golovi i pobjede će doći, u to sam uvjeren" izjavio je Melunović za portal Klix.ba.

FK Sarajevo je tokom ljetnog prijelaznog roka ostao bez nekoliko igrača, među kojima je i najbolji strijelac Premijer lige Emir Hadžić. Melunović smatra da se odlazak popularnog Hadžije neće negativno odraziti na tim, jer su stigla i pojačanja.

"Novi igrači se polako uklapaju u ekipu, nekom treba manje, a nekom više vremena. Zasad sve ide prema planu. Hadžić je bio najbolji strijelac i zaslužio je da ode, ja bih uradio isto. Mislim da njegovim odlaskom nismo mnogo izgubili, on je dobar igrač, ali mi sigurno imamo adekvatne zamjene", kazao je napadač FK Sarajevo.

Melunović ističe da je ekipa spremna za evropske utakmice te očekuje prolaz u 1. i 2. pretkolu Evropske lige.

"Ekipa je u odličnom stanju, treniramo ozbiljno i maksimalno te vjerujem da smo na pravom putu. Od Evropske lige zaista očekujem mnogo i nadam se što boljim rezultatima. Protiv Libertasa smo favoriti i ako budemo igrali kao na pripremama, ne sumnjam u prolaz dalje. Naredni protivnik će biti teži, to je sigurno, ali pripremit ćemo se dobro i uraditi sve kako bismo prošli dalje", rekao je Melunović.

Bordo ekipa je ove sezone postavila cilj, a to je barem jedan trofej.

"Ambicije Sarajeva su uvijek iste. Borit ćemo se da osvojimo bar jedan trofej ove sezone. Mi imamo ekipu za to", zaključio je Melunović.