Ekonomska kriza
0

Meksiko odustao od kandidature za SP

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Meksiko je danas povukao svoju kandidaturu za održavanje Svjetskog kupa u fudbalu 2018. godine i 2022. godine, okrivljujući za to ekonomsku krizu.

"Trenutno svjetsko ekonomsko okruženje i kratak vremenski rok ne dozvoljavaju Federaciji niti saveznim i lokalnim vlastima da preuzmu neophodne investicione obaveze kako bi se finansirali neophodni radovi", navodi se u saopštenju objavljenom na internet stranici Nacionalne fudbalske federacije Meksika.

U saopštenju se dodaje da je Meksiko bio domaćin Svjetskih prvenstava 1970. godine i 1986. godine i da ima dovoljan broj stadiona zali da je većini potrebno renoviranje. Globalna kriza teško je pogodila Meksiko.

Krajem 2010. godine Svjetska fudbalska federacija objaviće imena kandidata za domaćina turnira 2018. godine i 2022. godine.

Preostali kandidati za održavanje turnira su Engleska, Australija, SAD, Indonezija, Japan, Rusija i zajednički Španija i Portugalija.

užna Koreja i Katar kandidovale su se za domaćina turnira za 2022. godinu.

Svjetski fudbalski kup 2010. godine održava se u Južnoj Africi dok će petostruki prvak svjeta Brazil biti domaćin četiri godine kasnije.