Nogomet
4

Meksikanki koja voli Džeku Bosanci zatrpali FB profil, zovu je u BiH i nude brak

Piše: N. J.
Andrea Mendoza
Andrea Mendoza
Mlada Meksikanka Andrea Mendoza (18) ni slutila nije šta će joj donijeti njene simpatije prema bh. nogometnom reprezentativcu Edinu Džeki i Bosni i Hercegovini.

Ovih je dana njen Facebook profil, na kome je objavljivala svoje fotografije u Džekinom dresu i sa zastavom BiH, pod pravom opsadom Bosanaca i Hercegovaca, koji je pozivaju da dođe u BIH, te nude bosanske specijalitete, pišu ljubavne pjesme te žele brak sa njom. Profil joj je doslovno zatrpan, tako da ne može više prihvatati nova prijateljstva.

Mladi ljudi iz naše zemlje Andrei šalju poruke na bosanskom i engleskom jeziku, a Andrea je već naučila i poneku našu riječ. Ona je u jednom od statusa u šali rekla kako će preseliti u BiH jer je ovdje već stekla slavu, ali isto tako piše kako je slava koju je stekla preko noći pomalo i strašna, posebno jer se radi o ljudima koji su iz druge države.

Portal Klix.ba jučer je napravio razgovor sa ovom simpatičnom djevojkom u kome je ona govorila o svojoj ljubavi prema Edinu Džeki, ali i BiH.

Nakon tog razgovora dobila je stotine novih poziva za prijateljstvo na Facebooku, a i sama je napisala da je pridobila brojne simpatije nakon tog intervjua na portalu Klix.ba jer mnogi smatraju da je sjajno to što podržava BiH. Naravno, čim je objavljen intervju, Andrea je "lajkala" Klix.ba na Facebooku.

Dosjetljivi Bosanci i Hercegovci se utrkuju u tome ko će ostaviti originalniju poruku na Andreinom profilu, tako da se uz silne poruke možete i dobro zabaviti.

Među tim porukama su i one u kojima joj savjetuju da ignoriše sve ljude na Facebooku, da uči bosanski jezik jer će joj trebati te da "ne zna koji je sebi belaj nabacila". Također, gostoljubivi Bosanci i Hercegovci joj nude razna jela poput ćevapa, kupusa, kljukuše, sataraša..., ali ima i onih koji pišu ljubavne pjesme i zovu je u posjetu BiH, te ističu kako ona nije ni svjesna da je postala Zmaj.

Među brojnim duhovitim komentarima izdvaja se i onaj koji je napisao Ensar Šljivo: "If you kam hir maj mader vil napraviti sogan dolma na bosanski nacin, da fingers polizes". Također, napravljena je i grupa na Facebooku, kojom Bosanci i Hercegovci izražavaju dobrodošlicu Andrei i pozivaju je u BiH. Uz to, pojedinci na jednom internet oglasniku prodaju svoje profile na Facebooku i za 300 KM, jer među prijateljima imaju Andreu.

Andreini prijatelji su nemalo iznenađeni, jer im je teško shvatiti šta se dešava. Mlada Andrea je izgleda sve više zagrijana da dođe u posjetu u našu zemlju, te je na Facebooku pozvala brojne ljude koji žele da ona dođe u BiH da joj doniraju po dolar kako bi mogla sakupiti novac za putovanje. Naravno, svaki novi Andrein status na Facebooku u kratkom roku dobija stotine "lajkova"...