Prijateljski susreti
0

Meksikanci bolji od Talijana sa 2:1

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Meksika nadigrali su i pobijedili svjetske prvake Talijane 2-1 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Bruxellesu, na Stadionu kralja Baudouina.

Sastav trenera Javiera Aguirrea, koji će 11. juna otvoriti Svjetsko prvenstvo utakmicom protiv domaćina, Južnoafričke Republike, bio je bolji suparnik na terenu toom cijelog dvoboja.

Poveli su Meksikanci u 16. minuti golom Arsenalova 21-godišnjeg napadača Carlosa Vele, kojeg je u prostor lijepo gurnuo vršnjak Giovani dos Santos.

Prilično su slično Srednjeamerikanci izigrali aktuelne svjetske prvake i u 84. minuti, kada je Cuauhtemoc Blanco u prostor izbacio Medinu, koji je iskosa s desne strane lijepo matirao Buffona za 2-0.

Prilično loš dojam igrači Marcella Lippija malo su popravili u 89. minuti golom Leonarda Bonuccija. Branič Barija ugurao je loptu u mrežu iz blizine nakon dvaju odbijanaca pred meksičkim golmanon Perezon, a nakon talijanskog kornera. Prijateljske nogometne utakmice: Meksiko – Italija 2-1 (Vela 16, Medina 84 / Bonucci 89)