Nogomet
15

Meksički komentator nakon gola: Volimo vas zauvijek! Bog blagoslovio Ameriku!

Totalsport
Američka nogometna reprezentacija spasila je Meksiko u posljednjem kolu CONCACAF kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu savladavši Panamu u gostima 3-2.

Panama je vodila do sudačke nadoknade 2-1, a onda su Amerikanci preko Grahama Zusija i Arona Johannssona u potpunosti preokrenuli rezultat i učinili uslugu Meksiku koji je tako izborio mjesto u dodatnim kvalifikacijama s Novim Zelandom iako je izgubio od Kostarike s 2-1.

"Gol de Estados Unidos!" (gol Sjedinjenih Američkih Država), vikao je jedan meksički televizijski komentator na španjolskom nakon izjednačujućeg gola Amerikanaca, prije nego li se prebacio na engleski jezik (Volimo vas! Volimo vas uvijek i zauvijek! Ahhh! Bože, blagoslovi Ameriku!"

Već izjednačujući gol bio je dovoljan Meksiku za osiguranje dodatnih kvalifikacija, ali kada je Johansson zabio za pobjedu hvalospjevi na račun Amerikanaca su se nastavili.

Nogometni savez SAD-a očito je također vidio paralelni prijenos dviju utakmica i reakciju komentatora, pa je putem službenog Twitter-profila objavio:

"Nema na čemu, Meksiko".