Nogomet
11

Meho Kodro za Klix.ba: Zadovoljan sam pripremama, pojačanja su se dobro uklopila

Piše: D. B.
Nogometaši FK Sarajevo završili su prvi dio priprema koje su se sastojale od nekoliko dana provedenih u glavnom gradu BiH, kao i od pripremnog perioda obavljenog u Čitluku. Šef stručnog štaba tima sa Koševa Meho Kodro je u razgovoru za portal Klix.ba govorio o ekipi koju ima na raspolaganju i pojačanjima, te je otkrio svoja očekivanja za naredni period i nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH.

Nakon prvog dijela priprema Kodro je zadovoljan, iako vremenski uslovi nisu išli na ruku njegovom timu.

"Prvi dio priprema smo završili u subotu, popodnevnim treningom. Imali smo poteškoća sa vremenom, jer je padala kiša prvih pet dana, ali je u subotu bilo dobro vrijeme. Sve u svemu možemo biti zadovoljni urađenim. Momci su dobro radili i okončali smo uspješno ovaj prvi dio priprema. Igrači su individualno radili u skladu s planom tokom zimske pauze te su došli u dobrom stanju na početak priprema", izjavio je Kodro.

Tokom zimskog prijelaznog roka je FK Sarajevo dobio dva pojačanja, Mehmeda Alispahića i Edina Rustemovića, a pravo nastupa je dobio i Leon Benko. Trener Bordo ekipe je izrazio zadovoljstvo novim snagama u svom timu.

"Osim Alispahića, Benke i Rustemovića, imamo i dva mlada igrača Anđušića i Mihojevića. Iako je njima ovo drugi put da su na pripremama prvog tima, za mene je ipak prvi put da radim s njima. Utisci o novim momcima u svlačionici su izvanredni, ponašanje je na nivou, kao i rad na treninzima. Jednostavno, nemam zamjerku. Uklopili su se dobro u ekipu i dali su svoj doprinos kako bi pripreme bile uspješne. U svakom pogledu smatram da su plus za našu ekipu. Dobro treniraju i odgovorni su momci", rekao je proslavljeni bh. nogometaš i aktuelni trener FK Sarajevo.

Iako već ima odličnu ekipu, Kodro je najavio mogućnost dolaska maksimalno dva pojačanja.

"Na neki način prijelazni rok za nas je završen. Imamo dobru ekipu, popunjenu na gotovo svim mjestima. Međutim, nije isključeno da do kraja dođe jedan igrač, eventualno dva, zbog toga što želimo biti što je bolje moguće popunjeni na svim pozicijama, ali nekih velikih promjena u igračkom kadru neće biti", jasan je bio Kodro.

On se fokusirao na što bolju pripremu ekipe koja ima povoljan raspored na proljeće, kada će jurišati na duplu krunu.

"Nije loše. Igramo protiv direktnih konkurenata na našem stadionu, ali je još rano o tome pričati. Čeka nas mjesec dana napornog rada, do prve utakmice protiv Zvijezde iz Gradačca i to je trenutno naš fokus. Želimo maksimalno iskoristiti vrijeme pred nama", završio je Kodro.

Ekipa FK Sarajevo se nakon povratka u Sarajevo trebala zadržati u glavnom gradu BiH sve do odlaska u Tursku, ali je plan promijenjen zbog loših vremenskih prilika. Zbog toga je ekipa otputovala u Čitluk, gdje će već danas obaviti trening. Povratak u Sarajevo planiran je za četvrtak, gdje će ekipa trenirati tokom vikenda.

U utorak 3. februara FK Sarajevo odlazi u Antaliju na dvosedmične pripreme. Tamo će odigrati četiri utakmice, a protivnici će biti Metalist (4. februar), Partizan Beograd (7. februar), Puskas Akademija iz Mađarske (11. februar) i Sherrif Tiraspol (14. februar).