Nogomet
221

Meho Kodro: Sa Sarajevom mogu napraviti velike stvari

Anadolija
Meho Kodro (Klix.ba)
Meho Kodro (Klix.ba)
Za mene je velika čast biti trenerom FK Sarajevo. Ujedno, to je i veliki izazov. Poznajem stvari i sve dobro što se dešavalo u i oko FK Sarajevo posljednjih mjeseci. Priča je ozbiljna, rekao je Meho Kodro, novi trener Sarajeva i bivša zvijezda Barcelone u telefonskom razgovoru za Anadolu Agency iz Španije

Da, novi sam trener Fudbalskog kluba Sarajevo, potvrdio je i Meho Kodro ekskluzivno za Anadolu Agency (AA).

"Evo već tražim avio kartu kako bi došao u nedjelju na prvenstvenu utakmicu u Široki Brijeg gdje će derbi meč igrati moj budući klub", govorio je Kodro, naglasivši:   

"Ideja je da pogledam utakmicu, upoznam se sa ljudima iz Uprave, igračima, te od ponedjeljka se uključim u rad sa ekipom, potpišem ugovor i sve što ide dalje".

Kodro je kazao i da će ugovor potpisati na 2,5 godine te da je zadovoljan uslovima dogovorenim sa čelnicima „diva sa Koševa“.

"Za mene je velika čast biti trenerom FK Sarajevo. Ujedno, to je i veliki izazov. Poznajem stvari i sve dobro što se dešavalo u i oko FK Sarajevo posljednjih mjeseci. Priča je ozbiljna i ponudu sam se prihvatio jer mislim da sa Sarajevom mogu napraviti velike stvari", istakao je Kodro, u telefonskom razgovoru iz Španije dodavši:

"O saradnicima u stručnom štabu govorit ću po dolasku u BiH".

Na pitanje može li obećati navijačima FK Sarajevo da će sa ekipom u ovoj sezoni osvojiti titulu prvaka BiH, na koju na Koševu čekaju od 2007. godine, nekadašnji briljantni napadač Barcelone i kratko selektor BiH, odgovorio je:

"I o tome bi opširnije kada dođem u BiH. No, kada sam rekao da zajedno možemo napraviti velike stvari, između ostalog, mislio sam osvajanje trofeja“.