Nogomet
0

Mehmedalija Čović: Uz malo sreće Zvijezda može ostati premijerligaš

Piše: D. B.
Mehmedalija Čović
Mehmedalija Čović
Dva kola prije kraja sezone Zvijezda iz Gradačca se nalazi u izuzetno teškoj poziciji s obzirom na to da zauzima posljednje šesnaesto mjesto na tabeli sa 21 bodom, pet manje od Viteza koji je na sigurnom 14. mjestu. Međutim, u Zvijezdi se ne predaju, tvrdi nogometaš tima iz Gradačca Mehmedalija Čović.

Zvijezda kreće u tešku, gotovo nemoguću misiju, čiji je cilj izboriti opstanak u Premijer ligi. U pretposljednjem kolu će im gost biti Velež.

"Atmosfera u timu je dobra, iako nas čeka teška utakmica protiv Veleža. Oni dolaze rasterećeni s namjerom da se nadigravaju, što realno i mogu s obzirom na kvalitetnu ekipu koju imaju. Nama nedostaju neki igrači, ali nam to ne smije biti opravdanje. Nemamo šta kalkulisati, Velež respektujemo, ali bodovi ostaju u Gradačcu", izjavio je Čović.

U posljednjem kolu će Zvijezda biti gost ekipi Mladosti iz Velike Obarske, koja se također bori za opstanak.

Rano je govoriti o toj utakmici. Imamo još uvijek šanse da opstanemo, ali nam je potrebno i malo sreće te poklapanje rezultata drugih utakmica. Svi u klubu i oko njega vjeruju u opstanak, tako se i ponašamo. Učinit ćemo sve da dobijemo posljednje dvije utakmice", završio je Čović.

Utakmica Zvijezda - Velež se igra u subotu od 17 sati.