Ugovor na tri godine
0

Mehmed Janjoš u Olimpicu: "Posla se ne bojimo"

Sarajevo-x.com
Foto: Olimpik.ba
Foto: Olimpik.ba
Na današnjoj pres-konferenciji u prostorijama Fudbalskog kluba "Olimpic" u Sarajevu javnosti je predstavljen novi šef stručnog štaba, Mehmed Janjoš.

Novi šef struke je potpisao ugovor na tri godine a novinarima se obratio riječima da je stigao u organizovan klub, sa odličnom ekipom.

"Stigao sam u klub koji je odlično organizovan, koji ima izuzetno mladu i ambicoznu ekipu, sa izuzetno ambicioznim predsjednikom. Imao sam priliku nekoliko puta gledati ovu ekipu ove sezone u nekim utakmicama, tako da sam manje-više dobro upoznat sa igračkim kadrom, a u upoznavanju imam i pomoć svojih saradnika u stručnom štabu koji su i prije radili sa ekipom", izjavio je Janjoš." Sve u svemu radi se o jednoj ekipi koja ima par iskusnih pojedinaca poput Ješea, Kolarova i Suljevića, dok su svi ostali izuzetno mladi igrači, na nama je da ih ukomponujemo u jednu kvalitetnu ekipu. Najvažnije od svega je da i mi u stručnom štabu i igrači na terenu dišemo kao jedan, a posla se ne bojimo i mislim da ćemo izaći na pravi put."

Na pitanje novinara o ambicijama kratko je odgovorio: "Klub koji je ovako organizovan uvijek se mora boriti za sami vrh, mi smo tu da sprovedemo sve te ambicije u djelo na zelenom terenu. Dakle, naša želja je biti u samom vrhu tabele i sve ćemo učiniti da tako i bude."

O utakmici sa "Borcem" je rekao: "Dolazi nam jedna od najkvalitetnijih ekipa, koja posebno pokazuje kvalitetno igranje na gostovanju gdje su u četiri utakmice upisali isto toliko pobjeda, uz gol razliku od 5:0. Mislim da to dovoljno govori o kvalitetu Banjalučana. Ali i mi imamo svoje adute i sigurno je da ćemo sve učiniti da dođemo do pobjede."

Prisutnima su se obratili i novi kapiten "Olimpica" Muhamed Subašić, potom igrač Vedran Ješe, te potpredsjednik kluba Faruk Hadžović i Mirsad Ibrić kao član uprave.