Nogomet
16

Mehmed Janjoš: Ekipa je vratila samopouzdanje, nadamo se da ćemo potvrditi dobre rezultate

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo u okviru 11. kola BHT Premijer lige BiH u subotu, 1. oktobra, na stadionu "Asim Ferhatović Hase" dočekuje ekipu Slobode iz Tuzle. Trener Bordo tima Mehmed Janjoš kazao je kako je nakon niza od četiri pobjede i jednog neriješenog rezultata situacija u ekipi odlična i da su spremni nastaviti s pozitivnim rezultatima..

"Mislim da je ekipa vratila samopouzdanje i ne bi trebalo biti problema. Imamo nekoliko povrijeđenih igrača, ali nadam se da će ekipa zadržati nivo. Mislim da ćemo iskoristiti momenat s obzirom na situaciju u FK Sloboda. To je sjajna ekipa i ne mislimo da će biti lagana zadatak, ali naše je pravo da se nadamo da ćemo potvrditi rezultate do sada. Moram naglasiti da smo imali jedno sjajno navijanje u Širokom Brijegu i jednu sjajnu konekciju između ekipe i navijača", rekao je Janjoš.

Bivši igrač FK Sloboda Perica Ivetić koji je u augustu ove godine prešao u FK Sarajevo kazao je kako dobro poznaje sve igrače jer su to njegove kolege i zna da će sigurno igrati na Koševu motivirani kao što je i on nekada to radio kada je igrao za tuzlanski tim.

"Ta utakmica će za mene biti posebna jer sam došao iz FK Sloboda gdje sam proživio najljepše trenutke u karijeri, ali sada sam ovdje i igrač Sarajeva. Nadam se da ću svojim igranjem, zalaganjem i trudom opravdati očekivanja ljudi koji su me doveli klub", kazao je Ivetić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Istakao je kako smatra da FK Sloboda ima dobru ekipu s dobro posloženim pozicijama, te kako se nada da će Sloboda što prije izaći iz problema i vratiti dobru igru.

"Nadam se da će im dobro krenuti, ali ne od ove utakmice već sljedeće", rekao je uz osmijeh.

Ivetić smatra kako će slaba tačka Slobode biti kartonirani igrači, ali da i mladi igrači poput Todorovića koji je i reprezentativac, te Zeca koji je došao iz Tuzle, mogu zaprijetiti.

"Nadam se da će se isplatiti ono što radimo mjesec dana. Trud i rad se vide na treningu. Ne može se desiti preko noći da igramo poput Manchestera, ali polako. U dobroj smo seriji i mislim da je ovo neko sasvim novo bolje i borbenije Sarajevo kakvo navijači očekuju da bude", kazao je Ivetić.

Na kraju je pozvao sve navijače FK Sarajevo da ih podrže na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u ovoj utakmici i da budu njihov 12. igrač kao u Širokom Brijegu.

"Nadam se da će tako biti, a mi ćemo im vratiti borbom do zadnjeg atoma snage", poručio je.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i Alen Popović iz Informativnog centra za gluhe koji je tumačio izjave na znakovnom jeziku.