Nogomet
213

Mehmed Baždarević: Igrači zaslužuju pohvale, nije lako pripremiti ovakve mečeve

Piše: J. H.
Mehmed Baždarević je debitovao pobjedom. Novi selektor do kraja kvalifikacija praktično nema prava na kiks, ali se ne pribojava.

Poručuje da ćemo ići od meča do meča, iskazavši zadovoljstvo onim što je večeras viđeno na umjetnom travnjaku u Andora La velli.

"Važna je pobjeda, ozbiljan pristup i tri boda sa kojima se vraćamo kući. Bilo je malo nervoze, ali sve u svemu igrači zaslužuju pohvale. Nije bilo lako, znali smo da Andora večeras nema šta izgubiti, odnosno da je do sad nekim selekcijama pomrsila račune. Teško je pripremiti ovakve utakmice, zbog toga sam poseban zadovoljan pristupom i ozbiljnošću igrača", rekao je nakon utakmice selektor Baždarević.

"Dobra stvar je što dolazak novih igrača u tim nije bio osjetan za što zasluge pripadaju igračima koji su godinama tu. Stariji igrači su se odlično postavili prema mlađima, i mogu vam reći da je zadovoljstvo raditi sa ovim momcima", dodao je Baždarević.

Osvrnuo se selektor na pojedinačni učinak dvojice igrača – Vedada Ibiševića i Edina Višće.

"Vedad će siguran sam uskoro biti onaj stari. Svi mu trebamo pomoći i biti pri ruci. Shvatam donekle njegovu nervozu, posebno nakon promašenih prilika. Edin Višća je brz, okretan, agresivan i s pravom je ovdje s nama", prokomentarisao je Baždarević koga je posebno iznenadio rezultat utakmice u Haifi između Izraela i Velsa.