Nogomet
21

Medunjanin kritikovao bivšeg i pohvalio novog trenera Deportiva

Klix.ba
Haris Medunjanin
Haris Medunjanin
Reprezentativac BiH i član Deportivo La Corune Haris Medunjanin kritikovao je dosadašnjeg trenera ovog kluba Victora Fernandeza, iskazavši zadovoljstvo zbog dolaska novog šefa Victora Sancheza.

Rekao je da je Sanchez veći profesionalac, te da ima mnogo bolju komunikaciju sa igračima od svog prethodnika koji je ostao zapamćen po teškim i prezahtjevnim treninzima.

“Profesionalizam na treninzima doprinio je da protiv Sociedada odigramo mnogo bolje, te osvojimo važan bod. U prošlosti smo se sa treninga u svlačionicu vraćali mrtvi umorni“, izjavio je Medunjanin.

“Sad svi igrači znaju šta se od njih traži i šta trebaju raditi. Novi šef ništa ne prepušta slučaju, pa se za svaki meč osim na treninzima pripremamo i video analizama protivnika. Danas je sve mnogo profesionalnije. Sa novim šefom došla je nova energija i mnogo lakše nam je igrati“, dodao je Medunjanin.

Sedam kola prije kraja Deportivo se nalazi na 16. mjestu na tabeli sa 28 bodova.

“Imamo tim koji u preostalih sedam mečeva može pobijediti minimalno tri. Sve teške utakmice su za nama s izuzetkom duela sa aktuelnim prvakom Atleticom. Do kraja moramo vjerovati u opstanak“, rekao je Medunjanin.