Maccabi održao pres-konferenciju
0

Medunjanin: Ja sam profesionalac, želim pobjedu

Piše: E. Isanović
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U prostorijama stadiona Asim Ferhatović Hase u srijedu su predstavnici Maccabija iz Tel Aviva održali pres-konferenciju pred utakmicu sa ekipom Željezničara u okviru 3. pretkola Evropske lige.

Konferenciju je otvorio strateg izraelskog tima Moti Ivanir koji je odmah istakao da zbog povreda neće moći račuunati na nekoliko igrača i da to predstavlja hendikep.

"Nama je važno da revanš igramo na svom terenu. Izuzetno nam je bitno da sutra ostvarimo povoljan rezultat. Bilo bi dobro da postignemo pogodak. Željezničar je veoma disciplinovan tim, a dominantan je trener Amar Osim", kazao je Ivanir otkrivši da je proučavao "plave".

Prisutnim novinarima se obratio i bh. reprezentativac Haris Medunjanin, koji nastupa u timu iz Tel Aviva.

"Najopasniji igrači u Željezničaru su Zeba i Bešlija. Bili bismo zadovoljni i remijem, ali da postignemo pogodak. Prednost je što uzvratnu utakmicu igramo na domaćem terenu. U Tel Avivu je jako toplo, temperature su od 35 do 40 stepeni Celzijusa i protivnici se jako teško nose s tim vrućinama", rekao je Medunjanin.

Na pitanje novinara za koga je navijao u djetinjstvu, odgovorio je: "Za 'plave' sa Grbavice, ali sam ja ipak profesionalac. Sada nosim dres Macccabija i sa njima želim ostvariti pobjedu."

Dodao je da su se pripremali za utakmicu protiv Željezničara, te da je treneru prevodio Osimove izjave bh. medijima.

"U drugom pretkolu Evropske lige igrali smo u Azerbejdžanu i atmosfera je bila fantastična, ne vjerujem da će sutra biti toliko navijača na Koševu. Istakao bih da i mi imamo izvanredne navijače, a atmosfera u Tel Avivu podsjeća na onu iz Zenice kad igra reprezentacija", dodao je bh. reprezentativac.

Igrači Maccabija su nakon pres-konferencije otišli su na posljednji trening pred utakmicu sa Željezničarom. Primijećene su jače mjere sigurnosti na stadionu.