Nogomet
147

Medunjanin: Igrači moraju svoj veliki ego staviti na stranu i boriti se

Piše: E. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Haris Medunjanin je večeras bio jedan od ponajboljih igrača u redovima BiH u pobjedi nad Kiprom 2:0. Nakon večerašnjeg meča vezni igrač Maccabija je povukao paralelu između pristupa utakmici u Briselu i u Zenici.

"Svi znate kakva je ekipa Belgija, ipak je to druga ekipa svijeta, ali način na koji smo izgubili tamo je ono što nas boli. Mi znamo da smo dobra ekipa, kao što ste vidjeli i danas kada smo se borili za svaki metar i svaki igrač je dao svoj maksimum.

A u Belgiji nismo trčali, nismo se borili... Nekada igrači moraju svoj veliki ego staviti na stranu i boriti se za ekipu. Danas smo to uradili i dobili smo 2:0, a mogli smo i više", rekao je Medunjanin i dodao:

"Za mjesec igramo protiv Grčke i to će biti velika utakmica u kojoj moramo pokazati pravo lice. Bolji smo od Grka, mi to znamo, ali ako ne pokažemo ovo sve što sam naveo, možemo izgubiti od svake ekipe. Igramo vani i trebamo igrati pametno nekada. Ne možemo držati loptu u svom posjedu svaki minut. Najbitnije je da se borimo i rezutlat neće izostati", kaže Medunanin.