Nogomet
56

Medunjanin: Deportivu sam dao dva gola, sada to moram raditi drugim ekipama

Klix.ba
Haris Medunjanin
Haris Medunjanin
Nakon što je potpisao trogodišnji ugovor s Deportivom, bh. reprezentativac Haris Medunjanin (28) je i zvanično predstavljen na konferenciji za medije. Govorio je o svom prvom 'mandatu' u Primeri i svojim očekivanjima, a spomenuo je i reprezentaciju BiH.

Medunjanin je izrazio zadovoljstvo povratkom u Španiju, kao i spremnost da pruža igre kakve se od njega očekuju.

"Sve je uredu. Moram se opustiti i raditi te svakog dana biti bolji. To mi je cilj. Došao sam ovdje, ne znam hoću li odmah igrati u prvom timu, ali ću se truditi da radim što bolje na treninzima i igram dobro kada dobijem priliku. Radujem se ovoj šansi jer se ovdje igra dobar nogomet koji mi se sviđa", izjavio je Medunjanin.

Novinare je zanimalo da li se šta promijenilo otkako je otišao iz Španije napustivši Valladolid..

"Promijenio sam svoju igru jer sada igram defanzivnije i skupio sam dosta iskustva. Prije sam igrao na mjestu ofanzivnog veznog, a sada sam na poziciji centralnog veznog igrača. To mi se sviđa, jer volim kada često imam loptu. Sa ove pozicije mogu pomoći ekipi i to je moja najbolja pozicija", rekao je novi igrač Deportiva.

On se namjerava zadržati u Španiji nekoliko godina.

"Želim ostati nekoliko godina ovdje i dati sve od sebe. Prva godina je uvijek teška, ali sada imam više iskustva. U prvom 'mandatu' sam bio mlad, došao sam iz AZ-a i bilo mi je teško igrati u Španiji. Sada će biti sve dobro", kazao je Medunjanin.

Deportivo nije nepoznanica Medunjaninu, a s nekim sadašnjim saigračima je bio u kontaktu i ranije. On smatra da će se dobro uklopiti u svoj novi tim i da će biti od koristi.

"Deportivo poznajem kao ekipu sa tradicijom. Vjerujem da mogu pomoći ekipi da ostane u Primeri. Igrajući za Valladolid, postigao sam dva gola Deporitvu, jedan kući, a drugi u gostima. Sada to moram raditi drugim ekipama. Poznajem Fabricija jer smo igrali zajedno u Valladolidu. To je dobar golman i prijatelj. Provodili smo dane zajedno. Ostale znam sa televizije", izjavio je sjajni nogometaš.

Osvrnuo se i na nastup reprezentacije BiH na Mundijalu.

"Vjerujem da svi igrači žele igrati na SP i to je svačiji san. Igrao sam za BiH i odlazak u Brazil je velika stvar za tako malu zemlju. Svi ljudi u BiH su sretni, ovo je bilo jedno lijepo iskustvo za nas", završio je Medunjanin.