Dobra vijest za selektora Sušića
0

Medunjanin će ipak zaigrati protiv Grčke

Sarajevo-x.com
Haris Medunjanin (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Haris Medunjanin (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Bh. reprezentativac i igrač Maccabija iz Tel Aviva, Haris Medunjanin, uprkos prvim lošim prognozama, ipak nije teže povrijeđen.

Umjesto najavljene tri sedmice, on će pauzirati samo dva dana, nakon čega se vraća treninzima. To znači da će biti spreman za prijateljsku utakmicu s Grčkom, koju izabranici selektora Safeta Sušića igraju 10. augusta na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Nakon što se Medunjanin povrijedio na treningu uoči utakmice u kojoj je Maccabi dočekivao bh. predstavnika u 3. pretkolu Evropske lige, ekipu Željezničara, prve prognoze su bile loše. Sumnjalo se i na lom noge, ali se na sreću ipak radi o istegnuću mišića. Nakon što sanira svoju povredu, Haris bi se trebao pojaviti na prozivci, koja je zakazana u ponedjeljak. No, konačna odluka o tome da li je spreman za nastup će biti donesena u nedjelju nakon ultrazvuka.

Prema riječima našeg reprezentativca, on se osjeća dobro i može normalno hodati. O reprezentaciji Grčke ima samo riječi hvale. On smatra da su Grci izuzetno opasna ekipa. Medunjanin je gledao ovu reprezentaciju u susretu protiv Izraela. Pozvao je na opreznost jer Grci igraju disciplinovano i na brze kontre.

Medunjanin je dodao i da je za BiH najvažnija utakmica protiv Bjelorusije. Igrač Maccabija je rekao da ukoliko kojim slučajem ne nastupi protiv Grčke, za Bjelorusiju će definitivno biti spreman.

Nadamo se da će se Medunjanin što prije oporaviti jer je izuzetno važna karika u Sušićevom timu.