Nogomet
332

Mediji u regiji: BiH je teško oštećena, Džeko tragičar

Piše: F.V.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Mediji u regiji opširno pišu o porazu reprezentacije Bosne i Hercegovine u utakmici sa selekcijom Nigerije koja praktično predstavlja kraj bosanske bajke i oproštaj naše najbolje selekcije od Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Jutarnji list ističe da "nakon dugog oklijevanja pomoćni sudija signalizira zaleđe i pridružuje se dugom nizu svojih kolega koji su napravili velike pogreške na ovom SP-u".

"BiH je teško oštećena!", piše Jutarnji list.

"Utakmicu je obilježio momenat kada je sudija neopravdano poništio gol Edina Džeke nakon nepostojećeg ofsajda. Pobjedom Nigerijci zadržali šanse za plasman u narednu rundu, dok se reprezentacija BiH u narednom kolu oprašta od Mundijala", konstatira Radio-televizija Srbije na svojoj web-stranici.

"Reprezentativci BiH bili su bijesni nakon pogotka jer su smatrali da je golu prethodio faul Emenikea nad Spahićem", konstatira Nikola Simić sa RTS-a.

Večernji list dodaje da je Džeko zabio pogodak, ali je poništen zbog ofsajda.

"No, snimka je pokazala da je BiH oštećena, napadač BiH bio je u dozvoljenoj poziciji u trenutku upućivanja lopte, ali je sudija pogriješio", naglašeno je.

Index.hr konstatira da je sudija izbacio BiH sa SP-a!

"Poništi (je) čist gol Džeki, a Nigerijci pobijedili nakon prekršaja u napadu", piše Index.hr.

Regionalni mediji podvlače da je da je sudija oštetio Zmajeve i poništio regularan pogodak Edina Džeke.

"Neposredno priije gola Odemwingieja BiH je poništen regularan gol Edina Džeke, zbog nepostojećeg ofsajda. Međutim, Zmajevi su bili nemoćni u nastavku, teško su stizali do šansi, ali je Džeko u nadoknadi vremena promašio dva zicera za remi", analizira B92.

Sudije oštetile BiH, tvrdi B92.

"Bosna je povela protiv Nigerije u 21. minutu golom Edina Džeke, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda koji je vidio samo pomoćni sudija sa Novog Zelanda, jer je napadač Cityja bio u dozvoljenoj poziciji", navodi srbijanski Blic.