Arsene Wenger
0

"Mediji su krivi za slučaj Eduardo''

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Arsenalov menadžer Arsene Wenger smatra da su mediji imali presudan utjecaj na hajku protiv hrvatskog reprezentativnog napadača Eduarda da Silvu.

Repovi ''slučaja Eduardo'' vuku se od kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka između Arsenala i Celtica u Londonu, na kojoj je Eduardo u spornoj situaciji iznudio jedanaesterac koji je potom i realizirao. Arsenal se lakoćom u dvije utakmice protiv Celtica kvalificirao u Ligu prvaka, ali je Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila Eduarda zbog navodnog simuliranja s dvije utakmice zabrane nastupa u europskim utakmicama, a Wenger je, revoltiran takvom odlukom, a pogotovo negativnom reakcijom velikog dijela javnosti, pa i samih Eduardovih kolega nogometaša ili trenera, slikovito cijeli slučaj nazvao ''lovom na vještice''.

Nakon što su engleski navijači u srijedu na Wembleyju u kvalifikacijskoj utakmici između Engleske i Hrvatske (5-1) svaki Eduardov kontakt s loptom popratili burnim zvižducima i, blago rečeno, vrlo negativnim reakcijama, a u drugom poluvremenu sudac nepropisni start Johnsona nad Eduardom u kaznenom prostoru domaćina nije okarkterizirao kao prekršaj za kazneni udarac, Wenger se u četvrtak opet oglasio po pitanju ''slučaja Eduardo''.

  • Taj slučaj su stvorili mediji svojim utjecajem. Međutim, najgore u cijeloj priči je što se sada neće suditi penali na Eduardu niti onda kada su sigurno penali. Recimo, u srijedu je na Wembleyju bio penal na Eduardu, a nije suđen. Mislim da svatko zaslužuje pošten tretman, a Eduardo nema pošteni tretman. Mediji su mnogo puta imali priliku pokretati kampanju protiv određenih igrača, ali to nisu činili – istaknuo je Wenger.

Francuski strateg uvjeren je da nogometaš koji se vratio nogometu nakon stravičnog loma noge i jako duge pauze može prebroditi i ovu situaciju.

  • Ovo je puno manje bolno od onoga što je prošao. No, vrhunski nogometaš mora znati prebroditi svaku neugodnost, a to može samo ako je mentalno čvrst i jak. Ne vjerujem da će sve ovo što se događa ostaviti traga na Eduardovoj igri, on je prošao kroz puno turbulentnije probleme i teškoće od ovih – zaključio je Wenger.