Nezadovoljni Marcello Lippi
0

"Mediji nas nikada ne nazivaju favoritima"

Totalsport
Marcello Lippi (Foto: AP)
Marcello Lippi (Foto: AP)
Nezadovoljan načinom na koji je njegova ekipa ispraćena na Svjetsko prvenstvo, verbalnu paljbu po medijima sasuo je selektor talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi.

S vrlo malo pažnje ispraćeni su "azzurri" i u Njemačku 2006. godine i bez tereta favorita pokorili konkurenciju. Situacija je i sada slična, a Lippi to zamjera:

"Ne sjećam se nijednog SP-a na kojem je Italija prozvana favoritom. Španija i Brazil na papiru se čine najjačima, ali ovakav način natjecanja ne "kruni" uvijek najbolje.

"Nismo najstarija reprezentacija Mundijala. Možda stari i jesmo, ali nije kao da se raspadamo."

Antonio Cassano, Mario Balotelli i Francesco Totti samo su neki od sjajnih igrača koji nisu našli mjesto na Lippijevom popisu putnika u Južnoafričku Republiku. Neki talijanski mediji nisu to dočekali s razumijevanjem.

"Svaki put kada dođe Svjetsko prvenstvo svi, i to sa svih polja, imaju nešto za reći. Odaberu li mediji ili neke druge institucije ne poduprijeti nas, onda će svima takvima biti zabranjen ulazak u autobus kada pobijedimo. Budimo iskreni, nijednog klasnog igrača nisam izostavio. Možda ih nekoliko i otkrijemo u našem timu tokom takmičenja."

"Lično sam zagrijaniji za ovaj turnir nego što sam bio prije četiri godine. Taktičke sam ideje razradio, međutim, zbog povreda ih nismo uspijevali provesti u prijateljskim utakmicama", kazao je spremni Lippi.