Nogomet
0

Mazzarri: Nismo bili svoji

Totalsport
Walter Mazzarri (Foto: EPA)
Walter Mazzarri (Foto: EPA)
Trener milanskog Intera Walter Mazzarri priznao je nakon gradskog derbija protiv Milana kako je njegova ekipa očito podlegla pritisku.

Milan je u "derbiju della Madonnina" slavio s 1-0 golom Nigela de Jonga i tako sačuvao nade u plasman u Europa ligu sljedeće sezone. Inter pak tokom 90 minuta nije uputio niti jedan udarac u okvir suparničkog gola, što je za njih poražavajuć statistički podatak.

"Nismo igrali dobro večeras, kao što su svi vidjeli. Bili smo nešto bolji u prvom dijelu, ali toliko smo razmišljali o utakmici da nam se uvuklo dosta nervoze prije nje. Nismo bili svoji", rekao je Mazzarri.

"Nažalost je ova sezona puna uspona i padova. Milan je bio bolji u duelima i prvi na lopti, pa su dobili. Moramo ovo ostaviti iza sebe, učiti iz toga i pripremiti se za Lazio. Sada moramo pokušati zadržati mjesto na tabeli. Situacija je i dalje u našim rukama, ali moramo igrati bolje od ovoga", dodao je trener Nerazzurra, koji drže peto mjesto koje vodi u Evropsku ligu, ali im za vratom pušu Torino, Parma i Milan koji zaostaju tek dva, odnosno tri boda.