Legenda uvrijeđena
0

Matthäus: Predsjednik HSV-a je udario ispod pojasa

Totalsport
Lothar Matthäus
Lothar Matthäus
Legenda njemačkog nogometa, 50-godišnji Lothar Matthäus, razočaran je načinom na koji ga je diskreditirao predsjednik HSV-a Carl-Edgar Jarchow.

Nakon što je prošlog mjeseca Michael Oenning bio smijenjen s pozicije trenera HSV-a zbog loših rezultata, među kandidatima koji su kotirali za mjesto njegovog nasljednika spominjao se i Matthäus. Na kraju je posao dobio nekadašnji veznjak Bayerna Thorsten Fink.

Predsjednik hamburškog kluba Carl-Edgar Jarchow izjavio je kako Finkov nekadašnji saigrač u Bayernu Lothar Matthäus uopće nije bio među kandidatima za posao trenera u HSV-u, što je donadevnog selektora bugarske nogometne reprezentacije jako uvrijedilo.

"Pokazao je kako nema poštovanja, dao je izjavu ispod pojasa. Gospodin Jarchow ne cijeni ono što sam učinio za njemački nogomet. On me uopće ne poznaje. Ne očekujem od drugih da me tapšaju po ramenu, već samo tražim fer i korektan odnos", izjavio je Matthäus za Bild.

Matthäus je kao igrač upisao pet nastupa na svjetskim prvenstvima za Njemačku, odnosno bivšu Zapadnu Njemačku. Rekorder je s ukupno 150 odigranih utakmica u dresu ''Elfa''. U trenerskoj karijeri nije bio ni blizu igračkih uspjeha.

Podsjećamo, Matthäus je nedavno smijenjen sa selektorske funkcije u bugarskoj reprezentaciji, koja je pod njegovim vodstvom pobijedila u tek tri od 11 utakmica, od čega dva puta u prijateljskim susretima.