Nogomet
0

Matthaus, Kranjčar ili Kodro mogući novi selektori nogometne reprezentacije

FENA / Sarajevo-x.com
Lothar Matthaus
Lothar Matthaus
U petak je u Sarajevu održana 8. radno-svečana sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH na kojoj je jednoglasno doneseno niz odluka i zaključaka. Sužena je i lista kandidata za selektora bh. nogometne reprezentacije na tri imena: Lothar Matthaus, Zlatko Kranjčar i Meho Kodro.

Na sjednici je usvojen Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 7. sjednice Izvršnog odbora NS/FS BiH, održane 17. 12. 2007. godine, zatim Izvještaj o takmičenju u Premijer ligi BiH u jesenjem dijelu takmičarske 2007./08. godine, Komiteta za takmičenje, Komiteta za sudije, Disciplinske komisije i Komiteta za sigurnost i stadione uz određene primjedbe i obavezu da se raspiše novi tender za kuću koja će vršiti profesionalno snimanje utakmica Premijer lige u nastavku takmičenja.

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora imenovana je Prvostepena komisija za licenciranje klubova u koji su izabrani Sead Temin-predsjednik, te potpredsjednici Andrija Lečić i Bozo Čorić, a kao članovi Ivan Mioč, Zdenko Propadalo i Branislav Milidrag.

U Drugostepenu komisiju izabrani su Đorđe Starčević-predsjednik, potpredsjednici mr. Marijan Oršolić, dr. Huso Golać, te članovi Vlado Pejaković, Mario Knezović i Zajko Kozlić.

Usvojeni su i Prijedlozi poslovnika o radu Komiteta za takmičenje, Komiteta za sudije i suđenje, Komiteta za propise i Komiteta za status igrača.

Prednacrt Plana prihoda i rashoda-Budžeta NS/FS BIH u 2008. godini je usvojen s tim da članovi Izvršnog odbora do 15. januara 2008. dostave pismene primjedbe na prednacrt Budžeta, saopćeno je iz NS/FS BiH.

Nakon duže rasprave i predočenih prijedloga kandidata selektor "A" reprezentacije nije izabran ali je lista kandidata sužen na tri imena: Lothar Matthaus, Zlatko Kranjčar i Meho Kodro. Odluka o selektoru bit će donesena na sjednici Izvršnog odbora zakazanoj za 5. januara 2008. godine u 12 sati do kada će članovi Predsjedništva pripremiti temeljitije prijedloge.

Na današnjoj sjednici imenovan je Veljko Kukobat za člana Komiteta za status igrača, te usvojen je prijedlog za finansijsku pomoć klubovima ženskog nogometa/fudbala, po kojem će se svim ženskim klubovima dodijeliti po 2.000 konvertibilnih maraka. Također, pokrenuta je inicijativa da se prigodnim aktivnostima naredne godine obilježi 100 godina fudbala/nogometa u BiH, navodi se u saopćenju NS/FS BiH.