Ponovo u bordo dresu
0

Matko: Velika je čast igrati za Sarajevo, zaista sam sretan

Piše: Edin Isanović
Ponovo u bordo dresu
Ponovo u bordo dresu
Nekadašnji napadač tima sa Koševa Matija Matko ponovo se vraća u bordo svlačionicu. On se na insistiranje prvog šefa struke Dragana Jovića sinoć priključio ekipi u Čitluku. Za Sarajevo-x.com ističe da je presretan ovakvim raspletom situacije.

"Drago mi je što se sve ovako završilo. Nakon toliko godina ponovo ću igrati u bordo dresu i to je velika čast i obaveza. Bez ikakvog laskanja, mogu reći da mi je na Koševu bilo najljepše. Nadam se da su mi navijači oprostili onaj odlazak u Zrinjski. Ovom prilikom reći ću da to nisam uradio radi novca. Kasnije mi je bilo teško igrati protiv Sarajeva. Recimo, nedavno gostovanje Zvijezde na najvećem bh. stadionu ostat će u lijepom sjećanju. Na zagrijavanju, poluvremenu i na kraju utakmice dobio sam aplauz bordo pristalica. To izuzetno cijenim, a ja sam veliki emotivac", ističe Matko.

Ovaj napadač napominje da trenutno nije u top formi, ali će maksimalno iskoristiti pripremni period kako bi potpuno spreman dočekao iskušenja na proljeće.

"Ja sam prošle godine bio gotovo odustao od nogometa zbog bratove smrti. Ipak, na nagovor Dragana Jovića došao sam u Gradačac. Znam da nisam bio na željenom nivou i sada imam novu priliku da mu se odužim, kako njemu, tako i navijačima Sarajeva koji su napisali pjesmu o meni. Hvala im na svemu, ne smijem ih razočarati, igrat ću do krajnjih granica svojih mogućnosti", dodaje Matija i napominje kako je Jović jedan od najboljih bh. trenera.

"Radio sam s njim u Zrinjskom, veliki profesionalac i čovjek", zaključio je Matko.