Ključna utakmica
0

Matko: U Travniku rješavamo izlazak u Evropu

Klix.ba
Matija Matko
Matija Matko
Ekipa Sarajeva prvomajske praznike provodi radno. Tokom proteklih nekoliko dana, vršene su pripreme za utakmicu na Piroti u kojoj će FK Sarajevo u srijedu odmjeriti snage sa NK Travnik. Nakon odrađene pauze u ekipu se vraća Denis Čomor. Zbog povrede ponovo neće nastupiti Vučina Šćepanović i Emir Obuća.

"Ova utakmica je ključna u ovoj sezoni. Sa pobjedom smo definitivno obezbijedili izlazak u Evropu. Nova tri boda su od velikog značaja za FK Sarajevo. Odmah nakon Travnika na Koševo dolazi Zrinjski. Na krilima naših navijača želimo doći do nove dvije pobjede u toku ove sedmice", kazao je Ivan Sesar.

Posljednji susret sa NK Travnik, koji je odigran prošle godine, Bordo tim pamti po dobrom. Sigurnom pobjedom od 0:2, nova tri boda donijeta su na Koševo. Adi Adilović i Matija Matko otkrili su svoja očekivanja pred utakmicu.

"Ekipi Travnika su potrebni bodovi za opstanak. Međutim, mi se nećemo obazirati na njihovu situaciju. Mi ćemo dati sve od sebe kako bi ostavarili pobjedu. Nova tri boda nas gotovo pa sigurno vode u Europu.", kazao je Adi Adilović.

"Igramo u srijedu jako važnu utakmicu. Pobjedom bi riješili pitanje izlaska u Evropu. Čvrsto vjerujem u nas. Dobrim pristupom i dobrom igrom bodove donosimo na Koševo", kazao je Matija Matko, piše fcsarajevo.ba.

Utakmica 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine se igra u sriijedu, 2. maja, sa početkom u 17 sati.