Igrač Građana za Klix.ba
0

Matija Nastasić: S Džekom i Kolarovom se opuštam uz igrice

Razgovarao: Dalibor Bošnjak
Matija Nastasić, Edin Džeko i Aleksandar Kolarov
Matija Nastasić, Edin Džeko i Aleksandar Kolarov
Matija Nastasić je dijete beogradskog Partizana. Uprkos tome što ima tek 19 godina, igrao je za Fiorentinu u Seriji A, a trenutno je član Manchester Cityja. U razgovoru za portal Klix.ba je istakao da ima odličan odnos s bh. reprezentativcem Edinom Džekom, koji mu je, kako kaže, mnogo pomogao da se prilagodi u novoj sredini.

Dijete ste velikog Partizana. Kakve uspomene nosite iz perioda svoje karijere kada ste bili igrač crno-bijelih?

Fudbalom sam se počeo baviti u šestoj godini. Lopta je bila igračka od koje se nikad nisam odvajao. Stadion je bio pored moje kuće, pa ne čudi sto sam svakodnevno na terenu provodio nekoliko sati. Što se Partizana tiče, taj period je nešto najljepše u mojoj karijeri.

Jeste li imali uzora kada ste počinjali igrati fudbal?

Idol mi je Alessandro Nesta. On je majstor, šmeker, jedinstven je. Nemanju Vidića je također milina gledati, on je hrabro, neustrašivo srce Manchester Uniteda.

Sigurno je velika stvar sa 19 godina igrati u Manchester Cityju. Šta za vas predstavlja to što ste dio tima aktuelnog prvaka Engleske?

Kada sam igrao za Partizan, mislio sam da je to sve što želim u karijeri. Ali kada sam dobio ponudu od Fiorentine, bio sam najsretniji čovjek na svijetu. Ja jesam mlad, ali mislim da sada u Cityju imam sve što želim. Volio bih da jednog dana zaigram za Barcelonu. Prema mom mišljenju, to je tim koji igra najljepši fudbal.

Radujete li se predstojećim susretima sa velikim rivalima Unitedom i Chelseajem? Naravno da se radujem, Mislim da su takve utakmice san svakog fudbalera.

Kakav odnos imate sa bh. reprezentativcem Edinom Džekom i svojim sunarodnjakom Aleksandrom Kolarovom? Da li su vam pomogli da se brže uklopite? Družite li se?

Da, baš imamo super odnos. S njima najčešće provodim slobodno vrijeme, ponekad odemo u kino zajedno. Znamo se opustiti igrajući igrice. Kada sam stigao u Manchester, oni su mi mnogo pomogli da se uklopim u tako veliki kolektiv.

Očekivanja od ove sezone u engleskoj Premier ligi?

Odbrana titule prvaka.

Član ste reprezentacije Srbije koja drži prvo mjesto u grupi A u kvalifikacijama za SP u Brazilu. Mogu li Orlovi ostati na prvom mjestu?

Vjerujem da možemo, a nadam se finalu sa BiH (smijeh)...

Imate mnogo fanova i u BiH. Koliko vam to znači?

Navijači su fenomenalni. Hvala im na ogromnoj podršci, jer to mi puno znači. Nadam se da će tako i ostati. Često dobijam od njih poruke da pozdravim njihovog Dijamanta. I on njih sve pozdravlja (smijeh op.a.).