Međusobno nepoštovanje
0

Materazzi: Ako sam ja lažljivac, Benitez je mršavko

Totalsport
Marco Materazzi (Foto: AFP)
Marco Materazzi (Foto: AFP)
Nema mira na relaciji Marco Materazzi - Rafael Benitez. Bivši igrač Intera i talijanske nogometne reprezentacije još jednom je udario po španskom stručnjaku koji trenutno vodi Chelsea.

Materazzi je nedavno doveo u pitanje Benitezove trenerske metode i priznao da se nije slagao s njim tokom zajedničkih dana u Interu u prvoj polovini sezone 2010/11.

Istaknuo je i da ga je Španac prisilio da iz ormara u svlačionici ukloni svoje fotografije s bivšim trenerima Marcelom Lippijem i Joseom Mourinhom. Benitez je u bijesnom odgovoru poručio kako je Materazzi lažljivac i kako je apsolutno sve što je izrekao o njemu obična laž. Nije trebalo dugo čekati na novi istup 39-godišnjeg penzionisanog nogometaša.

"Ja sam lažljivac? Da, a Benitez je mršavko", sarkastično je odgovorio Materazzi i navijačima Chelseaja, koji se bore za Benitezov odlazak, poželio sve najbolje.

Osvrnuo se potom Materazzi i na bivšeg saigrača iz Intera Marija Balotellija koji bi ovih dana mogao preći iz Manchester Cityja u Milan.

"Ode li Mario u Milan, igrat će za klub za koji je oduvijek navijao. Jednom se u svlačionici Intera pojavio s čarapama Milana koje sam ja prerezao napola. Mario je veliko dijete, ali je i čudesan napadač s ogromnim potencijalom. Prije utakmice protiv Barcelone u Ligi prvaka sam mu rekao da ću ga udariti ako ne odigra kako zna. Na kraju sam to i morao napraviti, ali i dalje ga volim", poručio je Materazzi.