Nogomet
0

Mata potpisao petogodišnju vjernost Chelseaju

Totalsport
Mata dres Valencije mijenja Chelseajevim
Mata dres Valencije mijenja Chelseajevim
Kompletiran je transfer 23-godišnjeg španskog nogometnog reprezentativca Juana Mate iz Valencije u Chelsea, vrijedan oko 23,5 miliona funti.

Mata je potpisao ugovor na pet godina sa Chelseajem, te je postao četvrto pojačanje kluba iz zapadnog dijela Londona ovog ljeta. Prije njega, potpisali su Thibaut Courtois, Oriel Romeu and Romelu Lukaku.

Juan Mata je od 2007. godine bio igrač Valencije. Igra na poziciji krilnog napadača, ali može donijeti kvalitetu više u kreiranju igre iz sredine, što je Chelseaju dosta nedostajalo u uvodnim utakmicama nove sezone. Za novi klub bi Mata mogao debitirati već u subotu u prvenstvenoj utakmici protiv Norwich Cityja.

"Odmah od prvog trenutka osjećam jako dobre vibracije oko mene u novoj sredini. Moj prvi trening je bio odličan, zadovoljstvo je trenirati s ovakvom ekipom. Valencia je također bila veliki klub, ali sada sam stigao u još veći. U nogometu je najvažnije imati priliku za osvajanje trofeja. Tu priliku ću ovdje sasvim sigurno imati. Trener Andre Villas-Boas je prošle godine osvojio gotovo sve s Portom. Obojica imamo želju osvojiti puno toga i ove sezone. Rekao mi je kako želi ove sezone stvoriti Chelsea koji će više napadati nego dosada, te kako bih ja u tome trebao igrati važnu ulogu", rekao je Mata.

Potom je objasnio i kakve zadaće može ispunjavati u novoj ekipi:

"Mogu igrati na oba krila, ali i u veznom redu, igrajući zapravo između vezne i napadačke linije. Volim imati loptu u nogama i dobro je iskoristiti. Ja sam napadački orijentiran igrač. Najviše volim namjestiti ili zabiti gol"