Nogomet
6

Mata "gurnuo" Norwich ka Championshipu i nastavio Unitedovu utrku za Ligu prvaka

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U prvoj utakmici 37. kola Premiershipa Manchester United je u gostima rezultatom 1:0 savladao Norwich.

Norwich je jedan od timova koji je nanio težak udarac Manchester Untiedu u ovoj sezoni. To se desilo u njiovom okršaju na Old Traffordu gdje su Kanarinci slavili sa 2:1. Tim Alexa Neila ovaj put, iako je imao znatno veći motiv, do pobjede nije mogao i sada je jako blizu ispadanja.

Čovjek odluke bio je Juan Mata, a neki će tu titulu dodijeliti i štoperu Norwicha Bassongu. Naime, Kamerunac je katastrofalno reagovao na pas Valencije za Rooneya koji je u nastavku akcije asisitrao Mati za konačnih 1:0 u 72. minuti.

To je bio peti gol Mate u sudarima protiv Norwicha i nijednom drugom timu u Premiershipu nije dao toliko golova. A Rooneyu je ovo bila 95 asistencija u Premiershipu i sada zajedno sa Fabregasom dijeli treće mjesto na listi najboljih asistenata u historiji lige.

Ovom pobjedom United nastavlja utrku za Ligu prvaka, dok Norwich nastavlja grčevitu borbu za opstanak. U narednom meču tim Louisa Van Gaala gostuje West Hamu (zaostali susret 35. kola), a Norwich također u zaostaloj utakmici 35. kola dočekuje Watford.

Tabela: