Nogomet
0

Martino sarkastično: Barcelona je u krizi

Totalsport
Gerardo Martino (Foto: AFP)
Gerardo Martino (Foto: AFP)
Barcelonin trener Gerardo Martino sarkastično je odgovarao na pitanja na pres-konferenciji uoči utakmice protiv Milana u nogometnoj Ligi prvaka.

Martino se zasitio pitanja o formi Lionela Messija, kao i formi njegove ekipe koja je ispustila tek dva boda u 11 dosad odigranih kola u Primeri.

"Mi smo također u krizi, pa zaista nema puno razlike u odnosu na to kako Barcelona i Milan ulaze u ovu utakmicu. U tom smo smislu prilično izjednačeni", komentirao je Martino uoči ogleda protiv tek 11-plasirane ekipe talijanskog prvenstva.

"Ali vi ste stvorili tu krizu, ja nisam govorio o krizi. Debata je otišla izvan stvarnih okvira. Mene samo zanimaju igrači i ono što pokušavamo napraviti u svlačionici. Ali mi smo uvijek prvi koji će reći da imamo puno prostora za napredak".

Martino je ponovo stao u odbranu Lionela Messija koji je nakon utakmice protiv Espanyola propustio zatresti suparničke mreže u četiri uzastopne utakmice.

"Sve što Messi napravi je odlučujuće. Jako sam sretan što ga imam u timu. Ako se vratimo unazad, uvijek je postojao trenutak u sezoni kada Leo nije davao golove kako to inače radi, a opet, mi se stalno vraćamo na istu priču. Nije dao gol u nekoliko utakmica, ali doprinio je timu, kao i uvijek. Golovi će doći. Ono što moramo napraviti je zaustaviti sve negativnosti i nastaviti raditi i vjerovati jedni u druge. Najvažnija stvar je povjerenje. Messi će imati puno sjajnih dana i kladim se da će sutra biti jedan od njih".

Ukoliko Barcelona u srijedu na Camp Nou savlada Milan, osigurat će i matematički plasman u osminu finala.